Styrelseinformation september

Hej alla, här finns information från styrelsen.

Ådalsolympiaden:
Det har strulat en del med datumet till olympiaden, men nu ska det vara spikat!
Det blir den 28/9, kl. 13.00! Samling vid fotbollsplanen. Välkomna!

Nya häckar och kantprofiler:
Nu är det klart med vilket företag som ska göra arbetet med att byta ut våra häckar och slipers i området.
Uppdraget har gått till Trädgårdsinteriör!

Vi kommer att byta ut våra slipers mot en L-profil (betong) som står sig mycket bättre mot häckarnas rotsystem. Nya häckar kommer även att planteras. Arbetet är uppdelat i etapper. Etapp 1 kommer att påbörjas nu i höst och innefattar längorna 47, 49, 51 samt en del av länga 29 som har slipers idag.

En kallelse till informationsmöte kommer att läggas i brevlådorna till berörda hushåll. Vid detta möte kommer Trädgårdsinteriör och förklarar arbetets gång samt ger utrymme för frågor. Frågor från övriga medlemmar besvaras enklast på samfällighetens mailadress samfadalen@gmail.com

Städdagen:
Den är som sagt satt till den 26/10. Anslag kommer upp när det närmar sig.

Vintern:
Med det rådande vädret känns vintern långt borta, men den kommer att komma och då vill vi vara beredda…
Vi kommer att försöka spola upp isen i år igen! Nu har vi allt som behövs från start. Vi kommer att återkomma med information när det är dags att anmäla intresse för att sköta om isen. Hoppas lika många (gärna ännu fler) ställer upp även i år!

Efter påtryckningar från styrelsen mot Gävle kommun så har vi nu fått klart att kommunen ska införskaffa en madrass som skydd mot stolpen nedanför pulkabacken. Närbogården kommer att sköta om den. Vi fick dem även att sätta upp ett staket på kullen som påvisar färdriktningen. Nu vet vi att barn tycker det är lagom spännande med påbud, men det förhindrar i alla fall att de får upp så pass hög fart att de kommer ut på bilvägen.

Sopsortering:
Styrelsen vill påpeka vikten av att vi alla tar ansvar för våra soprum och sorteringen där. Papp och papper måste slängas i containerna vid Konsum Tack för visad hänsyn!

Mvh.
Styrelsen